2020-2021 Güz Yarıyılı Mazeretli Ders Kayıt Başvurusu

Enstitümüz 2020-2021 Güz yarıyılı mazeretli ders kayıt başvuruları Covid-19 Pandemi süreci nedeniyle sadece Enstitümüz Akademik Takvimine göre 08-09 Ekim 2020 tarihleri arasında mazeretli kayıt başvuru formunun doldurularak imzalanması ve imzalanan formun varsa ekiyle birlikte taranmış halinin "leekayit@dpu.edu.tr" e-mail adresine gönderilmesi halinde Enstitümüzce değerlendirmeye alınacaktır.

İlgili süre bitiminde yapılan başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Mazeretli Kayıt Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

Mazeretli Ders Kayıt Aşamaları

Enstitü Yönetim Kurulunda mazeretli ders kaydı yapma talepleri uygun görülen öğrencilerin ders kayıt ekranları 13-14 Ekim 2020 tarihlerinde aktifleştirilecek olup öğrencilerin ders kayıtlarını öğrenci bilgi sistemi üzerinden kendilerinin tamamlamaları gerekmektedir.

Açıklamalar

-2020-2021 Güz yarıyılı için yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrencilerin intibak/muafiyet işlemleri devam etmekte olup bu öğrencilerimizin yeni öğrenci numaraları mazeretli ders kayıtları öncesinde ilan edilecektir. İlgili öğrencilerimiz mazeretli ders kayıt tarihlerinde öğrenci bilgi sistemi üzerinden eksik ders kayıtlarını tamamlayabilirler.

-Zorunlu olarak asgari yabancı dil puanı isteyen programlarımız, doktora programlarımız ve öğretim dili ingilizce olan programlarımıza 2020-2021 Güz yarıyılı için şartlı kayıt hakkı kazanan öğrencilerden sadece başvuru esnasında yabancı dil puanı olan öğrencilerimizin öğrenci numaraları mazeretli kayıt tarihleri öncesinde ilan edilecek olup bu öğrencilerimiz mazeretli kayıt tarihlerinde ders kayıtlarını gerçekleştirebileceklerdir.

(Şartlı kayıt hakkı kazanıp YDS Sınavına giren ve sonucunun açıklanmasını bekleyen öğrencilerimizin kayıtları sınav sonucuna göre asgari puanı sağlamaları halinde gerçekleştirilecektir. Bu durumdaki öğrencilerimiz için ayrıca duyuru yapılacaktır.)

-Mazeretli Kayıt başvurusu uygun görülen tezsiz yüksek lisans programındaki öğrencilerimizin harç tutarları seçtikleri derse göre belirlendiğinden bu öğrencilerimizin ders kayıtlarını kesinleştirebilmeleri için öncelikle ders seçimi yapmaları ardından sistem üzerinde belirlenmiş olan tutardaki harçları yatırmaları gerekmektedir.

-Sistem üzerinde harç borcu olan veya eksik harç yatıran öğrencilerin eksik tutarları mazeretli ders kayıtlarının son gününe kadar yatırmaları gerekmektedir.

-Bilimsel Hazırlık kapsamında ders alacak öğrencilerin ders kayıtları en geç 14 Ekim 2020 tarihine kadar tarafımızca tamamlanacaktır.

-Ders Kayıt süreçleri ile ilgili öğrencilerimizin web sayfamızdaki duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

-Öğrencilerimizin ders kayıt sorunları, ders kontenjan sorunları, ders saydırma/eşleştirme eksiklikleri için öncelikli olarak danışman; danışmanı henüz atanmamış olan öğrencilerimizin Anabilim / Anasanat Dalı Başkanlığı ile irtibat kurmaları gerekmektedir.

13 Ekim 2020, Salı / 1332 defa okundu.