2020-2021 Güz Yarıyılı Uzaktan Öğretim

Sevgili Öğrencilerimiz ve Değerli Akademisyenlerimiz,

Enstitümüz 2020-2021 Güz yarıyılı dersleri Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu karar uyarınca "Senkron, Asenkron, Hibrit,  Ödev ve Doküman Yükleme, Mesaj İletme ve Mail Yoluyla İletişim Kurma, Dönüt verme vb." yöntemlerle gerçekleşecektir.

Uzaktan eğitim sistemindeki iyileştirme çalışmaları tamamlanmıştır.

Yeni dönemde Uzaktan Öğretim Sistemine erişim oys.dpu.edu.tr üzerinden yapılacaktır.*

*İş Sağlığı ve Güvenliği tezsiz yüksek lisans programı öğrencileri hariç.

**Ödev ve Doküman Yükleme, Mesaj İletme ve Mail Yoluyla İletişim Kurma, Dönüt verme vb. Uzaktan Öğretim metotlarının kullanılabilmesi için öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinde yer alan e-mail ve telefon bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Bu şekilde yürütülecek ders ile ilgili soru ve sorunlar için öncelikli olarak dersin öğretim üyesi ile kurumsal iletişim bilgileri kullanılarak iletişime geçilmelidir.

***Öğrencilerimizin dersin işlenişi ve takibi ile ilgili mağduriyet yaşamaması adına OYS Sistemi üzerindeki duyuruları, ilanları takip etmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimize ve akademisyenlerimize başarılı bir akademik yıl dileriz.

OYS Sistemine nasıl giriş yapabilirim?

OYS Sistemine http://oys.dpu.edu.tr adresinden erişilecektir. Sistemdeki özelliklerin sorunsuz olarak kullanılabilmesi için güncel bir Google Chrome tarayıcısını kullanmanız önerilir. Sisteme giriş yapmak için aşağıdaki bilgileri kullanmanız gerekmektedir.

• Kullanıcı Adı: Bütün öğrencilerin kullanıcı adları, öğrenci numaralarıdır.
  • Şifre: Sisteme giriş için kullanacağınız şifreler, OBS’ye giriş esnasında kullandığınız şifrelerdir.

Eğer OBS şifrenizi unuttuysanız veya E-Devlet Şifresi ile giriş yapıyorsanız OBS’ye giriş sayfasındaki (https://obs.dpu.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) “Şifremi Unuttum” düğmesini kullanarak şifrenizi sıfırlayıp bu şifreyi uzaktan öğretim sistemine girmek için kullanabilirsiniz.

Sadece Yabancı Uyruklu öğrencilerimizden şifre sorunu yaşayanlar "tolga.keles@dpu.edu.tr" mail adresine taleplerini iletebilirler.

Şifre güncellenmesi veya oluşturulması sonrasında senkronizayon için kısa bir süre gerekebilir.

ÖYS'nin kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgi için DPÜ UZEM tarafından hazırlanan Öğrenme Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu'nu inceleyebilirsiniz.

11 Ekim 2020, Pazar / 2077 defa okundu.